The Castle of Alburquerque is elevated and perched atop the Carava Mountain Range, from which it reigns supreme over the district of the Baldíos and the Portuguese border. The villa of Alburquerque is located on the north slope of the castle and to the south, the relief is uneven, surely serving the defensive purpose for which it was constructed extremely well. The rehabilitation consists of the complete renewal of the facilities in place in the common areas, the new construction of a body of rooms in the castle’s historic outbuildings allocated to the aforesaid function and the construction of a block of rooms next to the east side of the castle, to replace the terraced spaces belonging to its last phase. The basic premise of the construction project for the body of rooms is to cause minimum impact inside the castle, so that the perception of its interior spaces is not significantly altered, nor the current views from different angles, since the topographic features typical of the hill on which the castle sits provide views of the different terraced rooftops from the terraces situated at higher altitudes. The proposed measures take advantage of the corridors leading to the kitchens and dining room in order to create a space for reception and interaction under a wood roof that houses the entrance to the new annexes and is the access point to the upper floor of the body of dining halls where several bedrooms will be placed. One part of the bedrooms will be set around the space of the former parade grounds by means of narrow hollows like embrasures, of which the four central ones are located in triangle-shaped abutments. The lighting for these rooms will be enhanced with skylights set evenly into the surface on the ceiling terraces. The rest of the bedrooms open onto smaller courtyards located next to the main corridor.